Bustiere Medicale - producator unic in Romania Companie certificata ISO 9001:2015

Termeni si Conditii

1. ELEMENTE DEFINITORII


Urmatorii termeni si conditii generale se vor aplica tuturor vânzarilor de bunuri de catre S.C Tex Acces MCV S.R.L, realizate prin intermediul magazinului virtual bustieremedicale.ro catre Cumparator.


Urmatorii termeni se definesc în baza Ordonantei 130 din 31 august 2000 art.2. alin.1:


Contract la distanta: comanda clientului confirmata de catre Comerciant, fiind acceptate implicit specificatiile produsului.


Cumparator,Client: persoana, firma, companie sau alta entitate juridica ce lanseaza o Comanda.


Vânzator: S.C Tex Acces MCV S.R.L ….


Bunuri: orice produs, inclusiv documentele mentionate în Comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre Vânzator, Cumparatorului.


Comanda: un document electronic ce intervine ca forma de comunicare între Vânzator si Cumparator prin care Vânzatorul este de acord sa livreze Bunurile, iar Cumparatorul este de acord sa primeasca aceste Bunuri si sa faca plata acestora în termenele stabilite.


Drepturi de proprietate Intelectuala: toate drepturile imateriale cum ar fi know-how, dreptul de autor si drepturi în natura de autor, drepturile de baza de date, drepturi de proiectare, drepturi de model, patente, marci înregistrate si înregistrari ale numelor de domenii pentru oricare din cele de mai sus.


Garantia: orice angajament asumat de vânzator fata de consumator, fara solicitarea unor costuri suplimentare, de restituire a pre?ului platit de consumator, de reparare sau de înlocuire a produsului cumparat, daca acesta nu corespunde conditiilor enuntate în declaratiile referitoare la garantie.


Specificatii: toate specificatiile si/sau descrierile Bunurilor si Serviciilor asa cum sunt precizate în Comanda.


2. DOCUMENTE CONTRACTUALE


Prin lansarea unei comenzi electronice sau telefonice pe site-ul anterior mentionat, Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vânzatorul îsi deruleaza operatiunile.


Comanda va fi compusa din urmatoarele documente, în ordinea importantei:

Comanda (împreuna cu mentiunile clare asupra datelor necesare pentru livrare si facturare) si conditiile sale specifice

Optiuni privind modalitatile de plata

Acceptarea termenilor si conditilor si a prelucrarii datelor cu caracter personal

Confirmarea comenzii (e-mail sau telefonic)


Daca Vânzatorul confirma comanda, acest lucru va implica o acceptare completa a termenilor Comenzii.

Acceptarea comenzii de catre Vânzator se considera finalizata atunci când exista o confirmare electronica (e-mail) sau verbala (telefonica) din partea Vânzatorului catre Cumparator, fara a necesita o confirmare de primire din partea acestuia. Vânzatorul nu considera în nici un moment o comanda neconfirmata ca având valoarea unui Contract.


Contractul intra în vigoare la confirmarea Comenzii de catre Vânzator.

Confirmarea se face electronic (e-mail) sau telefonic.


Termenii si conditiile generale de vânzare vor sta la baza Contractului astfel încheiat, în completarea acestora fiind Certificatul de Garantie emis de catre Vânzator.


3. EXTINDEREA OBLIGATIILOR VÂNZATORULUI


Vânzatorul îsi va utiliza cunostintele sale profesionale si tehnice pentru a atinge rezultatul stipulat în Comanda si va livra Bunurile care îndeplinesc cerintele si specificatiile Cumparatorului;


Informatiile prezentate pe site-urile Vânzatorului au caracter informativ si pot fi modificate de catre Vânzator, fara o anuntare prealabila. De asemenea, din considerente legate de spatiu si coerenta structurii informatiei, descrierile produselor pot fi incomplete, însa vânzatorul face eforturi de a prezenta informatiile cele mai relevante, pentru ca produsul sa fie utilizat în parametrii pentru care a fost achizitionat;


Comunicarea cu magazinul – se poate face prin interactiunea cu acesta, postarea opiniilor vizavi de produse sau comunicarea prin adresele mentionate la sectiunea “contact”. Vor fi excluse din site sau ignorate, pareri sau adresari ce contin injurii sau un limbaj neadecvat. Vânzatorul are libertatea de a gestiona informatiile primite fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta.


In cazul unui volum de trafic neobisnuit de mare provenit din partea unei retele de internet, bustieremedicale.ro îsi rezerva dreptul de a cere utilizatorilor introducerea manuala a codurilor de validare de tip captcha, în vederea protejarii informatiei din cadrul site-ului.


4. CESIONAREA SI SUBCONTRACTAREA


Vânzatorul poate cesiona si/sau subcontracta o terta parte pentru servicii ce tin de onorarea comenzii, cu informarea Cumparatorului, nefiind necesar acordul acestuia.


Vânzatorul va fi întotdeauna responsabil fata de Cumparator pentru toate obligatiile contractuale.


5. DREPTUL DE PROPRIETATE INTELECTUALA SI INDUSTRIALA (DPI)


Cumparatorul întelege dreptul de proprietate intelectuala si nu va dezvalui unei terte parti sau va face publice (pe internet sau media) nici una dintre informarile primite de la Vânzator. De asemenea, numele site-ului precum si însemnele grafice sunt marci înregistrate în proprietatea S.C Tex Acces MCV S.R.L si nu pot fi preluate, copiate sau folosite fara acordul scris al proprietarului.


6. CONFIDENTIALITATE – PUBLICITATE


Informatiile de orice natura furnizate de catre Cumparator, Vânzatorului, vor ramâne în proprietatea Vânzatorului. Ele pot fi utilizate numai pentru executarea contractului, dar si pentru a trimite felicitari, cupoane cadou sau alte mesaje speciale.


Nici o declaratie publica, promovare, comunicat de presa sau orice alt mod de dezvaluire catre terte parti nu va fi facuta de Cumparator cu privire la comanda fara consimtamântul prealabil scris al Vânzatorului.


Prin transmiterea de informatii sau materiale prin intermediul acestui site, oferiti Vânzatorului acces nerestrictionat si irevocabil la acestea, dreptul de a utiliza, reproduce, afisa, modifica, transmite ti distribui aceste materiale sau informatii. Sunteti, de asemenea, de acord ca Vânzatorul sa poata utiliza liber, în interes propriu, aceste idei, concepte, know-how-uri sau tehnici pe care ni le-ati trimis prin intermediul site-ului bustieremedicale.ro., S.C Tex Acces MCV S.R.L nu va constitui subiect de obligatii referitoare la confidentialitatea informatiilor trimise, daca legislatia în vigoare nu prevede alte specificari în acest sens.


Conform conditiilor legale privind protectia datelor cu caracter personal, Vânzatorul nu va dezvalui fara autorizare nici o informatie referitoare la Cumparator. Pe baza consimtamântului expres si neechivoc si numai în limitele legislatiei în vigoare, în scopul de a raspunde solicitarilor dumneavoastra prin oferirea de noi produse, este posibil sa oferim astfel de informatii catre terti (ex: furnizori de servicii de marketing, alti furnizori de servicii; agentii de stat, guvernamentale sau asociatii din domeniul asigurarilor, atunci când legislatia specifica prevede acest lucru; alte companii cu care putem dezvolta programe comune de ofertare pe piata a produselor si serviciilor noastre).


7. TERMENE – PENALITATI


În cazul în care nu pot fi respectate termenele de livrare si/sau pornire a Comenzii, Vânzatorul este obligat sa anunte Cumparatorul de termenul estimat de finalizare a livrarii. În cazul în care Vânzatorul primeste informatii eronate legate de facturarea sau livrarea produselor, se va stabili un nou termen de onorare a comenzii, acesta încadrându-se în termen de 3 zile lucratoare.


8. FACTURARE – PLATI


Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate în Comanda. Vânzatorul va emite catre Cumparator o factura pentru Bunurile livrate, obligatia Cumparatorului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia în vigoare.


9. RISCURI SI RESPONSABILITATI


Livrare Vânzatorul se obliga sa expedieze Bunurile în sistem de curierat door-to-door catre Cumparator.


Transport – Ambalare Vânzatorul va asigura ambalarea corespunzatoare a Bunurilor si va asigura transmiterea documentelor însotitoare. Vânzatorul va expedia Bunurile pe teritoriul României.

In situatia in care adresa de destinatie este in afara rutelor standard ale companiilor de curierat rapid si se tarifeaza km suplimentari, se pot percepe taxe de transport in plus fata de cel standard.


10. ACCEPTARE Bunurile sunt acceptate atunci când sunt conforme cu specificatiile mentionate în Comanda. În cazul în care Cumparatorul descopera ca Produsele livrate nu sunt conforme cu specificatiile mentionate în Comanda, atunci Vânzatorul va aduce la conformitate Produsele.


11. GARANTII


Toate produsele comercializate de catre site-ul bustieremedicale.ro, beneficiaza de conditii de garantie conform legislatiei în vigoare.

Produsele sunt noi, în ambalajele originale.


12. RETURNAREA PRODUSELOR


Clientul bustieremedicale.ro poate returna produsele achizitionate prin intermediul unui Contract, in urmatoarele situatii:

- Coletele prezinta deteriorari severe

- Produsele au fost livrate / facturat gresit

- Produsele prezinta defecte de fabricatie

- "Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 10 zile calendaristice de la primirea produsului.” De asemenea, in conformitate cu art. 7 alin. 1 din OG 130/2000, Clientul are dreptul de a denunta unilateral contractul la distanta, in termen de 10 zile calendaristice de la data primirii produsului/produselor, fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv. In acest caz, cheltuielile directe de returnare a produselor vor cadea, conform legii, in sarcina Clientului.


Clientul se obliga sa notifice bustieremedicale.ro, intentia sa de a returna produsele achizitionate, prin orice mijloc de comunicare scrisa (e-mail/fax/telefon/formular) in termen de maxim 10 zile calendaristice de la primirea produselor si/sau serviciilor. Clientului care a notificat bustieremedicale.ro ii revine responsabilitatea de a se asigura ca produsele la care a facut referire vor fi returnate in maxim 10 zile calendaristice, in caz contrar,bustieremedicale.ro considerand cererea nefondata/invalida si poate refuza returul.


Clientul bustieremedicale.ro nu va putea sa returneze produsele achizitionate si/sau nu va pretinde orice alte daune-interese/despagubiri, in urmatoarele situatii:

- In cazul inlocuirii produsului achizitionat cu un alt produs avand alte specificatii sau de un tip diferit

- In cazul in care cererea de returnare pentru oricare din situatiile prevazute mai sus are data de expediere a notificarii intentiei de returnare care depaseste perioada de 10 zile calendaristice, calculata din ziua lucratoare urmatoare datei contractului onorat.

- In cazul in care se returneaza un produs avand ca motivatie una dintre situatiile prevazute mai sus iar produsul returnat nu este in aceeasi stare in care a fost livrat (in ambalajul original cu toate etichetele intacte si documentele care l-au insotit).

- In cazul furnizarii de produse confecţionate după specificaţiile prezentate de consumator sau personalizate în mod clar;


- Conform O.G. 130/2000 (art. 10 lit. c) bustieremedicale.ro isi rezerva dreptul de a nu accepta returnarea produselor care, prin natura lor, nu pot fi returnate sau care se pot degrada ori deteriora rapid, cum ar fi produse de lenjeria intima, costume de baie. Membrul/Clientul va fi informat pe pagina fiecarui produs daca acesta este returnabil sau nu. Produsele ce constituie un kit trebuie returnate ca un kit.


In cazul rambursarii contravalorii produsului, aceasta se va face in cel mult 10 zile calendaristice de la confirmarea returului.

In cazul inlocuirii produsului cu unul avand marimea nou comandata, inlocuirea se va face in conditiile si limitele unei comenzi normale.

In cazul in care Clientul care a returnat un produs in conformitate, iar bustieremedicale.ro nu dispune de un produs corespunzator pentru inlocuire, acesta va oferi clientului contravaloarea produsului Contravaloarea serviciilor suplimentare incluzand, dar nelimitandu-se la transportul produselor, achitata de catre client, nu se ramburseaza. In toate cazurile, cheltuielile de returnare/re-expediere vor fi suportate de catre client exceptie in cazul lipsei conformitatii produselor, situatie in care bustieremedicale.ro va suporta contravaloarea transportului.

De asemenea, in cazul, livrarii unui/unor produs(e) necomandat(e), cheltuielile de returnare sunt in sarcina bustieremedicale.ro.


13. TRANSFERUL PROPRIETATII

Proprietatea asupra Bunurilor va fi transferata la momentul efectuarii platii din partea Cumparatorului în locatia indicata în comanda. Prin livrare se întelege semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier. Deoarece livrarea se realizeaza numai în sistem de curierat door-to-door, curierul nu este autorizat de catre Vânzator sa permita Cumparatorului deschiderea coletelor înainte de a semna livrarea, ci doar ulterior semnarii de livrare si achitarii eventualei contravalori a acestora.


14. RASPUNDERE


Vânzatorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumparatorul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al îndeplinirii de catre Vânzator a oricarei din obligatiile sale conform Comenzii si în special pentru pierderea produselor.


15. FORTA MAJORA


Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, în afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.


16. LEGEA APLICABILA – JURISDICTIA


Prezentul contract este supus legii române. Eventualele litigii aparute între vânzator si cumparator se vor rezolva pe cale amiabila sau, în cazul în care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solu?ionate de instantele judecatoresti competente din România.


17. PREVEDERI DIVERSE


Partile în contract vor fi considerate contractanti independenti si nici uneia din parti nu i se acorda dreptul sau autoritatea de a asuma sau creea orice obligatie pe seama sau în dauna celeilalte.